kutyameleg

2021.08.11. 17:52

Párakapukat kaptak a szolnoki állatotthon négylábúi

A meleget a kutyáknak sem könnyű elviselni, ezért a Szolnok Városi Állatotthonban új szokásokat alakítanak ki, jelezte Szekeres Éva vezető.

K. J.

Dienes Betti, az állatotthon munkatársa locsolással hűsíti a kenneleket

Fotó: Nagy Balázs

– Az egy évnél idősebb kutyák a reggeli etetés helyett ebben a melegben inkább este kapnak élelmet – hangsúlyozta a menhelyvezető. – A téli időszakhoz képest kevesebb konzerves ennivalót, viszont annál több kutyaszalámit és tápot kapnak. A vizüket folyamatosan cseréljük, hiszen hatalmas a vízigényük. A melegnek köszönhetően egy időben sokat locsoltuk a helyüket, azonban lehetőségünk nyílt a kennelek elé párakapukat felszerelni, így az állatok egész nap hűsölhetnek.

Az állatotthon vezetője azt is hozzátette, hogy a nyári időszakban kevesebb örökbefogadás történik, hiszen mindenki élvezi a jó időt, szabadságon van. Elmesélte, többször előfordult már, hogy egy család igényt tartott egy kutyusra, azonban csak a nyaralást követően vitték haza az állatotthonból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában