Ifjúsági Horgász VB/ galériával

2021.08.08. 06:58

Remekeltek fiatal horgászaink a szolnoki világbajnokságon

Két napon át küzdöttek egymással és a halak kegyeiért a világ legjobb fiatal horgászai az Ifjúsági Horgász Világbajnokságon, melyet Jász-Nagykun-Szolnok megyében rendezett meg augusztus 6-án és 7-én a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) és a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

Kovács Berta

Ifjúsaág horgász világbajnokságot tartottak Szolnokon.

Fotó: Nagy Balázs

Három korcsoport versenyzői mérték össze tudásukat. A világbajnokság két helyszínen: az Alcsiszigeti Holt-Tiszán és a Nagykunsági főcsatora Bánhalma-Kenderesnél húzódó szakaszán kialakított versenypályán zajlott. Előbbi helyszínen az U25-ös korcsoport, a csatornán az U20-as és U15-ös ifjak versenyeztek.

Nem is akárhogy!

A magyar utánpótlás válogatottnak horvát, német, olasz, lengyel, spanyol, szerb, szlovén és szlovák tehetségekkel kellett megküzdeni. A két nap eredményeit összesítették, ez alapján dőlt el, melyik csapat és egyénileg kik bizonyultak a legjobbaknak.

Az eredményeket a rendezvény szombati záróestjén hirdették ki az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

– Már az egy örömteli esemény volt, hogy a világjárvány után ez volt az első horgászsport világbajnokság – nyilatkozta hírportálunknak dr. Dérer István, a MOHOSZ elnökhelyettese, az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ főigazgatója.

– Eredetileg ez is tavaly lett volna ugyanitt megtartva. Szerencsére idén eljutottunk oda, hogy sikerült is megrendezni. És túlzás nélkül mondhatjuk, hogy történelmi magyar sikerrel indult újra a nemzetközi horgászsport vérkeringése, hiszen a 15 éves korosztályban az összes érmet megszerezték a fiatalok. A húszévesek is szép sikereket értek el, a 25 éveseknél pedig ötödik helyen végzett a magyar válogatott. Azt gondolom ,ez egy soha nem látott eredmény. Büszke vagyok a fiatalokra, akik a jövőt képviselik a horgászsportban is. Méltó újrakezdés volt, testnek, léleknek, nemzetnek egyaránt. Az olimpia árnyékában, úgy vélem, sikerült megmutatnunk, hogy mitől világelső jelen pillanatban a Magyarország édesvízi horgászsportja! – hangsúlyozta.

A U15 korcsoportban ugyanis a dobogó mindhárom fokára magyar versenyző állhatott fel. A győzelemnek Lőrincz Benedek örülhetett, második lett Vadon Roland, a harmadik helyezést pedig a szolnoki Nagy Dénes szerezte meg.

Az U20-asoknál is magyar versenyző vitte el a pálmát, Vidó Roland állhatott a dobogó legmagasabb fokára, és a második hely is hazai ifjú horgásznak Bakó Péternek dukált.

A csapatverseny eredményei:

U15

1. Magyarország

2. Olaszország

3. Spanyolország

U20

1. Magyarország

2. Lengyelország

3. Spanyolország

U25

1. Horvátország

2. Olaszország

3. Spanyolország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában