koronavírus

2021.08.17. 07:00

Sok jászkunsági fiatal már túl van az oltáson

Egész nyáron fogadják az oltóhelyek a fiatalokat, így továbbra is folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyerekek oltására.

Hatvan, 2021. június 7. Elõkészítik a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcinát a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelõintézet oltópontján 2021. június 7-én. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Nem kell tehát megvárni a tanév kezdetét, amikor az iskolákban is lesz lehetőség az oltás felvételére. Ennek köszönhetően a hazai oktatási intézményekben nagyobb biztonságban kezdődhet el az oktatás – írta hírportálunkhoz eljuttatott közleményében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal.

Mint ismert, hazánk az elsők között tette lehetővé a 12 év feletti gyermekek számára az oltást, ennek köszönhetően ez idáig kétszázezer 12–18 év közötti diákot regisztráltak oltásra, és nyolcvanegy százalékuk már fel is vette azt. Szintén Európában elsőként tette elérhetővé Magyarország a harmadik oltások beadatását, amit a szakemberek elsősorban az idősebb korosztálynak és a legyengült immunrendszerű betegeknek, illetve a krónikus betegségben szenvedőknek ajánlanak. A harmadik oltás révén megerősíthető az immunrendszer az új, agresszívan fertőző vírusmutánsokkal szemben is.

Aki elmúlt 18 éves, és második oltását már legalább négy hónapja megkapta, a harmadik oltást a háziorvosoknál is kérheti, valamint a megyei oltópontokra is foglalhat időpontot a www.eeszt.gov.hu oldalon. A szakértők szerint a harmadik oltás beadásának nincs semmilyen egészségügyi kockázata – szögezte le a megyei kormányhivatal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában