kamerarendszer

2021.08.05. 18:30

További térfigyelőket állítanak szolgálatba Rákócziújfalun

A Községi Pol­gárőr Egyesület kétmillió fo­rintot nyert el a Magyar Falu Programban a térfigyelő­kamera-rendszer bővítésére.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

– Szervezetünk szorosan együttműködik a rendőrséggel és jó kapcsolatot ápol a hivatallal. Az önkormányzat támogatja az elképzeléseinket, és segítségünkre van a felmerülő többletköltségek finanszírozásában – részletezte Tóthné Kovács Hajnalka, az egyesület elnökhelyettese.

A meglévő kamerarendszer bővítése nemcsak a polgárőrség és a rendőrség munkáját könnyíti meg, hanem hozzájárul a lakosság biztonságérzetének növeléséhez is.

– Az esetleges lopások, rongálások után jó hasznát veszik a hatóságok a felvételeknek. A fejlesztés révén nagyobb felbontású, jobb minőségű képek készülhetnek. Településünkön egyre több beruházás valósul meg, melyek megóvására nagy figyelmet kell fordítani. Az elnyert forrásból a művelődési háznál, a belvíztározónál és a temetőnél helyezünk el kamerákat – fejtette ki.

A közeljövőben a község két végén rendszámfelismerő kamerákat telepítenek majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában