beruházás

2021.08.31. 13:58

Újra gyerekzsivajjal telt meg a felújított régi iskola Szentandráson

A régi iskola épületét negyvenkétmillió forintból újították fel.

Illés Anita

Forrás: Illés Anita

Felújított iskolát vettek birtokba a gyerekek kedden délelőtt Jászszentandráson. A Rákóczi úton található épületben – ahol régen iskola működött – új feladat-ellátási hellyel bővült a Kunráth Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola.

– A tankerületnek és a településnek is nagy öröm, hogy Jászszentandráson nő a gyermekek száma, így kinőtték az iskolát

– kezdte köszöntőjét Mészárosné Vas Márta.

A Jászberényi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese az átadó rendezvényen elmondta, hogy két éve gondolkodnak azon, hogyan lehet megoldani a teremhiányt. Egyeztettek Kolláth Bálint polgármesterrel és kiderült, hogy a településen van egy iskolaépület a Rákóczi úton, ami felújításra szorul. A tankerületi központ fenntartásába vette, majd negyvenkétmillió forintból felújította az épületet.

– Bővül, szépül az intézményünk és vele együtt a település is – fejezte ki örömét Mihics Attila, a Kunráth Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője.

– Felemelő és magasztos pillanat is ez egyben, mert ez a település legrégebbi épülete, valamikor „öreg iskolának” nevezték. A tantestület úgy határozott, hogy „új iskola” fantázianevet kapja – fűzte hozzá az intézményvezető, aki köszönetet mondott mindenkinek a beruházás megvalósításáért.

Egyre több a gyermekek száma a településen, így kinőtték az iskolát
Fotó: Illés Anita

Kolláth Bálint polgármester kiemelte többek között a község kedvező demográfiai helyzetét. Elmondta, hogy egyre több fiatal házaspár költözik a faluba és egyre többen maradnak helyben. A gyermeklétszám nő, ezért nemrégiben csoportszobával bővítették az óvodát, bölcsődét építették és felújították a régi iskolát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában