Tisza-tó átúszás/ galériával

2021.08.08. 18:00

Úszók és evezősök lepték el az abádszalóki strandot

Bár az elmúlt hetekben a sportkedvelők figyelme Tokióra irányult, nem állt meg a sportélet helyi közösségi és térségi szinten sem. Ugyan a Tisza-tónál már hagyománya van az Abádszalóki-medence átúszásának, hétvégén új alapokra helyezték Tisza-tó átúszást.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Ezúttal a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, az Aktív Magyarország Program, és a Magyar Úszó Szövetség közös szervezésében került sor a Tisza-tó átevezésére és átúszására.

Augusztus 7-én délelőtt nemcsak strandolók lepték el az abádszalóki Tisza-tó Strandot, sokan a tározó átúszására gyülekeztek. Az indulók három és fél kilométeres távra vállalkoztak, a strandtól az Abádi-öböl túloldaláig, majd onnan vissza. Az úszók teljesítményét férfi-női, valamint fiú-lány felosztásban kor szerinti bontásban rangsorolták és díjazták, összesen tizenhárom korcsoportban.

Délután szálltak vízre a Tisza-tó átevezésére vállalkozók, rájuk egy nyolc kilométeres teljesítménytúra várt. Kilenc kategóriában rangsorolták az evezősök teljesítményét, kajakkal, kenuval, sárkányhajóban, de még SUP-pal is meg lehetett tenni az Abádszalók-Kisköre-Abádszalók útvonalat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában