probléma

2021.09.20. 10:32

Állandó fejtörést okoz a vízelvezetés Martfűn

Legtöbbször a nem szakszerűen megépített bejárók átereszeinek méretezése vagy azok teljes hiánya okoz gondot.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A város több részén kritikus helyzetet szül egy-egy nagyobb esőzés. A vízelvezetés ugyanis ezeken a szakaszokon nem megfelelő. A település honlapján közzétett információk szerint ilyen a Virág út és Borostyán utca kereszteződése, a Hunyadi János utca és az attól délre eső Vasvári Pál utca, Kossuth Lajos út vége, Tompa Mihály és Deák Ferenc utcák, továbbá a Bocskai út középső szakasza, valamint a Veres Péter és Móra Ferenc utak.

Közös érdek az árkok tisztán tartása, ami a helyi környezetvédelmi szabályokról szóló rendeletben foglaltak szerint elsődlegesen az ingatlantulajdonos kötelessége. A zárt és nyílt felszínű csapadékvíz-elvezető rendszerben tilos gátolni a szabad áramlást. Legtöbbször a nem szakszerűen megépített bejárók átereszeinek méretezése vagy azok teljes hiánya okoz gondot.

Tóth Ferenc, a településüzemeltetési szakmai egység vezetője úgy nyilatkozott: tavaly megvalósult a Vasvári Pál utcában ezen átereszek cseréje, míg idén az árkok karbantartása a Hunyadi János utcától délre eső szakaszokon folytatódik.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában