Galériával és videóval

2021.09.04. 16:35

Átadták a tűzoltó- és polgárőr székházat Rákóczifalván

A székház a Belügyminisztérium 130 millió forintos támogatásából épülhetett meg.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balazs

Megnyitották a Dr. Hoffmann Imre Egyesületi Székházat, mely a Belügyminisztérium támogatásával, százharmincmillió forintból valósulhatott meg. A helyi önkéntes tűzoltó-egyesület és a polgárőrség vehette birtokba az épületet. A szombati ünnepségen az elhunyt tűzoltó altábornagynak, dr. Hoffmann Imrének posztumusz díszpolgári címet adományoztak, illetve az emléktábláját is felavatták. Hiszen ő alapította a rákóczifalvi Szent Flórián Tűzoltóság Múltjáért Alapítványt is.

 

Az eseményen jelen volt dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára, Réti Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, dr. Bérczi László tűzoltó-dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, dr. Endrődi István nyugállományú tűzoltó ezredes, valamint Tóth Imre, a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr szövetség elnökhelyettese is.

Dr. Túróczi Imre, Rákóczifalva polgármestere többek között köszönetet mondott Dombi Ferenc tervezőnek is, aki nagy szakmai hozzáértéssel és tapasztalattal tervezte meg az épületet.

– Kettős érzésekkel állok most itt, és nyitom meg ezt a rendezvényt – hangsúlyozta a polgármester. – Hiszen mindannyiunk nevében mondhatom, ez az átadó dr. Hoffmann Imrével lenne teljes. Azonban neki köszönhetjük, hogy településünk gazdagodott ezzel a székházzal, mely modern külseje mellett megőrizte a hagyományos építészeti stílust is.

 

Időkapszulát is elhelyeztek

Az alapkőletételkor elhelyezett időkapszulában megőrzik többek között a dr. Hoffmann Imre által létrehozott Szent Flórián Tűzoltóság Múltjáért Alapítvány történetét is. Elhelyezték a kapszulában azt az önkormányzati határozatot is, melyben döntöttek az ingatlan megvásárlásáról és a székház megépítéséről. De helyet kapott benne az Új Néplap egyik lapszáma is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában