tiszazug

2021.09.21. 17:16

Az M44-es út újabb szakasza készült el

Jász-Nagykun-Szolnok megye déli területeinek gazdasági fellendülését segítheti az épülő M44 gyorsforgalmi út, melynek újabb szakasza készült el. A 3,2 kilométeres szelvényt kedden át is adták. Boldog István, a térség országgyűlési képviselője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, a beruházás hatására munkahelyteremtő vállalkozások is megtalálják a Tiszazugot.

P. Pusztai Nóra

Povázsai Pá,l a NIF Zrt projektiroda vezetője és Boldog István országgyűlési képviselő az útátadó sajtótájékoztatón

Fotó: Nagy Balázs

Fellélegezhetnek a Tiszakürtön élők, az M44 gyorsforgalmi út újabb szakasza készült el, melynek köszönhetően csökken a forgalom a faluban. A folyamatosan épülő autóút egyébként öt települést kerül el, melyek így biztonságosabbak lettek és a zajszennyezés is csökkent. A korábban már átadott Tiszakürt- Kondoros szakasz elején egy ideiglenes körforgalmat létesítettek, mellyel elérhető maradt a 44. számú főút. Ezt elbontották, új csomópont épült, a régi és új pályaszakaszt összekötötték, így tegnap át is adták a forgalomnak.

A tiszakürti csomópontnál tartott sajtótájékoztatón Povázsai Pál, a NIF Zrt. projektiroda vezetője elmondta,

a Lakitelek-Tiszakürt között épülő szakasz újabb mérföldkövéhez érkeztek, 3,2 kilométer készült el, a további hét kilométer is a végső fázisba lépett.

– Két – három hónap múlva a Tiszaugnál épülő, 552,35 m hosszú,ellipszis kapuzatú ferde kábeles hidat és a lakitelki csomópontot is átadják, ott van egy új üzemmérnökség, ami jelenleg is próbaüzemet tart. A hálózatot onnan látják majd el – fejtette ki.

Az elkészült szakaszok hatása már most érezhető, a térség településein élők könnyebben juthatnak el Békéscsaba felé, de Kecskeméten át Budapestre is.

Povázsai Pál a NIF Zrt projektiroda vezetője és Boldog István országgyűlési képviselő járták be az átadott útszakaszt a sajtótájékoztató után
Fotó: Nagy Balázs

– Szolnok megye határa alig pár száz méterre van. Óriási lépést tett előre a Tiszazug, Békéscsaba és Tiszakürt között kétszer két sávon biztonságosan tudunk közlekedni. A beruházás következtében befektetések, munkateremtő vállalkozások is megtalálják a térséget. Az út a térség felemelkedését eredményezheti, ehhez minden lépés fontos – fogalmazta meg az eseményen Boldog István, országgyűlési képviselő.

Hozzátette: a tiszakürtiek az elmúlt hónapokban sokat szenvedtek a településre terelt forgalomtól. Az újabb csomópont ezt a problémát megszünteti. Abban bízom, hogy határidőre elkészül az út Lakitelekig. Azért dolgozunk, hogy néhány éven belül a térségből Budapestet is gyorsforgalmi útszakaszokon lehessen elérni.

A csomópontok teszik lehetővé a fel és lehajtást

A tiszakürti elágazásnak köszönhetően könnyen elérhető Csépa, Szelevény, Tiszasas és Csereszőlő, de még Tiszainoka és Nagyrév is.

– Kunszentmárton előtt már van egy csomópont, de a város és Öcsöd között is készül egy. Várhatóan még idén elindul a tervezés, ebbe kötik majd be a Kunszentmárton-Szentes összekötő szakasz elkerülőjét – mondta Boldog István, a térség országgyűlési képviselője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában