program

2021.09.24. 15:30

Egészségnapot rendeztek a látássérülteknek Szolnokon

Lélektani előadások, szűrések, tájékoztatók és sportolási lehetőség is várta az érdeklődőket.

Kovács Berta

Kézműves foglalkozások is várták a résztvevőket

Fotó: Nagy Balázs

A lélekre helyezték a hangsúlyt a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének pénteki egészségnapján. A rendezvénynek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott helyet.

– A másfél éves pandémia nagyon sok embert megviselt lelkileg. Ezért a mai nap fő témájának a lelki egészséget választottuk – hangsúlyozta Pesti Zoltánné, az egyesület elnöke.

A rendezvény így a Szolnok Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ munkatársainak előadásával indult, szó esett az iroda szolgáltatásairól, illetve az asszertív kommunikációról, önbecsülésről, önérvényesítésről hangzott el nagy érdeklődéssel kísért előadás. A szakemberek egyébként ezt követően egész nap rendelkezésére álltak mindazoknak, akik személyes támogató beszélgetéseket szerettek volna velük folytathatni.

Az egész napos rendezvény különféle programokkal várta az érdeklődőket. A látássérültek többek között különféle szűréseken kaphattak képet egészségi állapotukról, az egészséges életmóddal, étrendkiegészítőkkel kapcsolatos tanácsadáson vehettek részt. Az egyesület látássérült masszőrei is fogadták a jelentkezőket egy kis hát- és tapmasszázsra, valamint az Elemi Rehabilitációs Központ szolgáltatásaival is megismerkedhettek a rendezvény látogatói.

Az egyesület munkatársai kézműves foglalkozásokra is várták akár a teljesen vak résztvevőket is, az ilyen jellegű tevékenységekre ugyanis nagy hangsúlyt helyeztek az utóbbi időben.

Kézműves foglalkozások is várták a résztvevőket
Fotó: Nagy Balázs

Az egészséges életmódnak a testmozgás is része, így a sport sem maradhatott ki a programkínálatból. A vállalkozó kedvűek kipróbálhatták a tandemkerékpározást a Gördögök Kerékpáros és Szabadidős Sportegyesület jóvoltából: Dobrosi Béla vállalta, hogy elviszi néhány körre a jelentkezőket.

Még tombolahúzás is színesítette az eseményt.

– Szép számban jöttek érdeklődők, főként annak fényében, hogy szombaton van a városi egészségnap is – jegyezte meg Pesti Zoltánné elnök, hozzátéve azt is, ha valaki netán nem jutott sorra a masszázsnál, irodájukon bármikor kérhet időpontot, mivel több éve biztosítják már ezt a szolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában