ítélet született

2021.09.08. 13:20

Elkötötte, majd összetörte barátja kocsiját egy részeg férfi Törökszentmiklóson

Italozgatás után kiment a gyorsbüféből a parkolóba és onnan elhajtott barátja lezáratlan autójával.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó/ Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szolnoki Törvényszéken a napokban jogerősen lezárult annak a húszas évei végén járó fiatalembernek a büntetőügye, aki még 2020. augusztus 18-án éjjel 1 óra körül Törökszentmiklóson, a Hunyadi út és a Kossuth Lajos út kereszteződésénél egy út menti fának ütközött – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

A férfi, akinek sosem volt jogosítványa, a történteket megelőzően a helyi gyorsbüfében italozott a barátaival, és már jócskán felöntött a garatra, amikor egy hirtelen gondolattól vezérelve, anélkül, hogy bárkinek szólt volna, kiment a parkolóba, és a kocsiban hagyott slusszkulccsal beindította egyik barátja lezáratlan autóját, amivel az első kereszteződésig jutott.

Az ügyben idén január 6-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság május 12-én előkészítő ülést tartott, melyen a férfi a váddal egyezően beismerte a bűncselekmény elkövetését, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, mely nyilatkozatait a bíróság elfogadta, és ítéletet hozott.

A többszörösen büntetett előéletű férfit jármű önkényes elvételének bűntettében és ittas járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság, amiért, mint visszaesőt egy év hat hónap börtönre és három év hat hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, és két évre a közügyektől is eltiltotta.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott azonban sokallta a büntetést, és enyhítés érdekében fellebbezett, ezért az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A Szolnoki Törvényszék idén szeptember 6-án meghozott másodfokú ítéletében az elsőfokú bíróság döntését lényegét tekintve helybenhagyta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában