szolnok

2021.09.10. 13:58

Félmilliárd forint kárt okozott egy férfi az illegális letöltésekkel

Több ezer jogosult szerzői jogát sértette meg tettével a negyvenes férfi.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szolnoki Törvényszéken pénteken megkezdődött annak a negyvenes éveiben járó férfinak a büntetőpere, aki a vád szerint több mint félmilliárd forintos kárt okozott az ügy sértettjeinek.

Az illetőt azzal vádolják, hogy 2010 és 2017 júniusa között csaknem húszezer darab, összesen több mint ötezer órányi audiovizuális művet (rajzfilmeket, rajzfilm-sorozatokat, filmeket, filmsorozatokat, gasztro-sorozatokat, zeneműveket, zenei videókat és ismeretterjesztő sorozatokat) töltött fel az általa létrehozott internetes fizetős letöltőoldalra, ahonnan havi, negyedéves, illetőleg éves regisztrációs díj megfizetése ellenében engedélyezte azok letöltését az előfizetőinek.

A vádirat szerint a magatartásával több ezer jogosult szerzői jogát sértette meg, akiknek több mint 507 millió forint vagyoni hátrányt okozott – tájékoztatta hírportálunkat a törvényszék sajtóosztálya.

A pénteken délelőtt kitűzött előkészítő ülésen a vádirat ismertetésére és a szerzői jogok különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó megsértésének bűntette miatt megvádolt férfi kihallgatására került sor. Az illető nem ismerte be a bűncselekmény elkövetését, ezért a bíróság október 22-ére nyílt tárgyalást tűzött ki a nem mindennapi büntetőügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában