szolnok

2021.09.22. 18:00

Két év fogházra ítélték a többszörös visszaeső ittas sofőrt

Első alkalommal árokba hajtott, de később is több alkalommal érték ittas vezetésen.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó, jogosítvánnyal nem rendelkező, ittas járművezetés vétsége miatt korábban már kétszer elítélt férfi ügye, aki 2019. szeptemberében Tiszapüspöki külterületén személyautóval ittasan az árokba hajtott. Többszöri bordatörést szenvedett, mégsem tanult az esetből, és 2020. júniusában Szajol külterületén, a 4-es számú főúton, majd 2020. szeptemberében Szolnok belterületén ismét ittas vezetésen érték – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

A Szolnoki Járásbíróság három rendbeli ittas járművezetés vétsége miatt két év fogházra, nyolc év közúti járművezetéstől eltiltásra és három év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyészség kevesellte, a vádlott és védője sokallták a kiszabott büntetést. A vádhatóság ezért a vádlott terhére, súlyosításért, végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabása, míg a védelem enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol a napokban jogerősen lezárult.

Az ügyészi fellebbezés eredményre vezetett. A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletében a vádlottat végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől, egyekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában