galériával

2021.09.23. 17:11

Helyére került a túrkevei református templom új toronysüvege

Helyére emelték a túrkevei református templom új toronysüvegét. A látványos munkafolyamat történelmi esemény volt a város életében.

Rimóczi Ágnes

Helyére emelték a református templom új tornyát

Fotó: Mészáros János

Különleges pillanatok részesei lehettek a túrkeveiek csütörtökön, a református templom felújításának legfontosabb momentumaként ugyanis helyére került az új toronysüveg. Az új építmény faszerkezetét a város jeles ácsmestere, az ötszörös nívódíjas Kovács Sándor készítette, a fedése a szolnoki Holovecz László keze munkáját dicséri, az új vörösréz díszeket pedig a gárdonyi illetőségű Németh Zoltán készítette. A monumentális építményt több részletben darukkal emelték a helyére.

Az egyház elöljárói és a városvezetés egy időkapszulába „rejtett” üzenetet helyezett el a torony csúcsdíszébe, így üzennek a jövő nemzedékeinek, ahogyan egyébként az elődök is tették kétszáz évvel ezelőtt.

A templomfelújítás egyébként 250 millió forintos kormányzati támogatás segítségével valósul meg. A torony megújítása mellett tizenhárom nagy ablakot is kicserélnek, valamint a homlokzatot is felújítják a szakemberek. Mindezek eredményeként a város legpatinásabb épülete még karakteresebbé válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában