elkészült az óriási építmény

2021.09.22. 09:58

Időkapszulát rejtettek az új templomtoronyba Túrkevén

Elkészült a református templom új tornya, melyet csütörtökön emelnek a helyére. A régi torony levételekor, annak gombjában egy időkapszulát találtak, az egyház elöljárói és a városvezetés ezért is gondolta úgy, hogy most, az új toronyba is tesznek egy üzenetet tartalmazó időkapszulát.

Rimóczi Ágnes

Sallai Róbert Benedek polgármester (balra) és Kereszti Roland lelkész (jobbra) időkapszulát tett a csúcsdíszbe

Forrás: Beküldött fotó

Sallai Róbert Benedek polgármester örömmel mondott igent a „felkérésre”, melyről közösségi oldalán is beszámolt.

– Kereszti Roland református lelkész azért hívott meg, hogy hagyományos időkapszulát helyezzünk el a toronyban épp úgy, mint azt eleink tették. Hivatalosabb időkapszula elhelyezésére az egyházközség a későbbiekben még készül, ám a templomtorony csúcsában, a gombban mindössze az az egy üveg lesz, melyben a lelkész úr és jómagam gondolatainkat helyeztük el az utókor részére. Részt vehettem a csúcs felemelésének munkafázisában, igazán „felemelő” érzés volt – fogalmazott a városvezető.

Sallai Róbert Benedek polgármester (balra) és Kereszti Roland lelkész (jobbra) időkapszulát tett a csúcsdíszbe
Fotó: Beküldött fotó

A felújítás kétszázötvenmillió forintos kormányzati támogatás segítségével valósulhatott meg. A toronyfelújítás mellett tizenhárom nagy ablak cseréje is megtörténik, valamint a homlokzatot is felújítják. A beruházás az egész városnak fontos, hiszen Túrkeve legpatinásabb épületének városképi hatása a főtér esztétikai rendezésének meghatározó része.

A teljes tornyot csütörtökön helyezik fel. A Kaszap Nagy István Református Általános Iskola és Óvoda tanulóinak a lelkész a munkavégzés néhány órájára oktatás nélküli időszakot rendelt el, így az iskola tanulói bizonyosan részesei lehetnek majd ennek a történelmi eseménynek.

Fotóriporterünk is megörökíti a látványosságot, melyet olvasóinkkal is megosztunk majd!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában