pletyka

2021.09.18. 06:58

Indiai munkásoknak építenének szállót Jászberényben?

Több száz indiai vendégmunkás érkezéséről és munkásszálló építéséről kaptak szárnyra pletykák nemrégiben Jászberényben.

Illés Anita

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A településrendezési terv esetleges módosításával kapcsolatban elterjedt, hogy a Jász-Plasztik Kft. a tulajdonát képező telek egy részén munkásszállót építene, és hatszáz indiai vendégmunkást alkalmazna a cégnél.

A közösségi oldalon sokan felháborodásuknak adtak hangot, sőt, aláírásgyűjtésbe is kezdtek, mert nem szeretnék, ha munkásszálló épülne a város lakóövezetében.

A képviselő-testület szerda délutáni tanácskozásán sok egyéb mellett felmerült ez a téma is.

A huszárlaktanya és környezetének távlati fejlesztési elképzeléseiről a cég képviseletében dr. Bátonyi Attila tájékoztatta a képviselő-testületet. Elmondta: a Dinamit tér és a Jásztelki út által határolt háromszög alakú, jelenleg funkció nélküli, rendezetlen területen a Jász Plasztik Kft. egy tizenkét lakásos társasházat kíván építeni.

Ennek építési és engedélyezési eljárása folyamatban van. Dr. Bátonyi Attila hangsúlyozta: magánlakásokról van szó, és nem munkásszállóról. Kitért a külföldi munkavállalókkal kapcsolatos pletykákra is.

– Az átlagos összdolgozói létszám körülbelül kettőezer-kilencszáz fő. Tizenöt százalékos a külföldi munkavállalók aránya, melynek oka az akut munkaerőhiány. Nem kívánunk ezen az arányon nagymértékben változtatni, és nincs folyamatban olyan projekt, ami arra irányulna, hogy harmadik világbeli országokból százával érkezzenek külföldi munkavállalók a Jász-Plasztik Kft.-hez – cáfolta a híreszteléseket a cég képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában