útinform

2021.09.10. 08:18

Itt számíthatunk közúti munkálatokra a Jászkunságban

Cikkünkben összeszedtük a pénteken érvényben lévő, Jász-Nagykun-Szolnok megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó/ Shutterstock

Az Útinform tájékoztatása szerint M4-es autóúton, az Abony-nyugat csomópontnál a 92-es km-nél, a 406-os főút csatalakozásánál egy rövid szakaszon, új nyomvonalra terelik a járműveket.

Az M44-es autóutat Tiszakürt és Kunszentmárton között lezárták, mert a 44-es főúti Tiszakürt csomópontban építési munkákat végeznek. A forgalmat a 442-es főút – 44-es főút útvonalra terelik, Cserkeszőlőn keresztül.

A 4-es főúton,

- Cegléd és Abony között javítják a burkolatot. A 72-es és a 80-as km között mozgó terelés mellett dolgoznak és jelzőőrök segítik a közlekedést.

- Abony és Szolnok között, a 94-es km-nél, a Záhonyi felüljárón burkolatjavítási munkákat végeznek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányítja a forgalmat. A gyakori torlódás miatt érdemes 5-10 perces menetidő növekedéssel számolni.

- Szajolnál, a 110-es km környezetében építési munkák miatt a Törökszentmiklós felé tartó oldalt rövid szakaszon lezárták, a forgalmat a szembejövők oldalára terelik, ahol irányonként egy-egy sávon haladnak a járművek.

- a 113-as km közelében az M4-es autóút építéséhez kapcsolódó munkák miatt sávelhúzással terelik a forgalmat.

- Törökszentmiklósnál, a 4-es és a 46-os főúti csomópont valamint a Tiszapüspök csomópont közötti szakaszt építési munka miatt lezárták. A forgalmat a már megépített, új M4-es autóúti szakaszra terelik át.

- Debrecen és Téglás között útépítők dolgoznak. A 226-241 km között több szakaszon félpályás lezárás mellett dolgoznak.

A 311-es főúton, Cegléden, a Jászberényi úton, a kertészet közelében kerékpárutat építenek. A 33-as km közelében, az M4-es autóút felől érkezők terelőúton juthatnak el a városközpont felé.

A közelben a 34-es km-nél ma burkolati jeleket is festenek. Szükség esetén jelzőőrös irányításra is sor kerülhet.

Alsóbbrendű utak:

A Jászladány és Tiszasüly közötti úton a 12-es és a 13-as km között a fél útpályát lezárták.

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (szeptember 11-12.) szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

Fontos változás, hogy szeptember 1-ét követően az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig már nem szabad elmenni, mert a kedvezmény csak július és augusztus hónapra vonatkozott!

Bővebb információk: https://www.utinform.hu/hu/static/kamionstop

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában