rablás

2021.09.01. 16:30

Ki akarta rabolni, eltörte áldozata arccsontját a fegyverneki férfi

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett a fegyverneki férfi letartóztatására felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette megalapozott gyanúja miatt.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a 38 éves gyanúsított augusztus 28-án kora este, Fegyverneken, az utcán, minden előzmény nélkül odalépett egy gyalogosan közlekedő férfihez és gázspray-t fújt az arcába. A sértett igyekezett elmenekülni támadója elől, ezért a kerítésen át bemászott egy közeli ingatlan kertjébe. A gyanúsított azonban utána mászott, és a ház udvarán, ököllel, nagy erővel arcon ütötte a megrettent férfit. Ezt követően elővett egy kést és: „Mi van nálad, mutasd, mert mindjárt megszúrlak!” fenyegetés kíséretében átkutatta a sértett férfi zsebeit és elvette tőle a mobiltelefonját.

A bántalmazás következtében a sértett férfi többszörös arccsonttöréssel járó, súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrök még a cselekmény éjszakáján elfogták, őrizetbe vették az elkövetőt, s lefoglalták tőle a rablással szerzett mobiltelefont.

Az ügyészség azért indítványozta az erőszakos bűncselekmények miatt már többször büntetett férfi letartóztatását, mert alappal feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén, a kiszabható büntetés súlyától (a felfegyverkezve elkövetett rablás büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés) tartva elrejtőzne a hatóságok elől. Továbbá tartani kell attól is, hogy a gyanúsított a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával igyekezne megnehezíteni a bizonyítást, s azzal is számolni kell esetében, hogy újabb hasonló bűncselekmény útján kísérelne meg pénzt szerezni – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatásából.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványa alapján elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés nem végleges. A gyanúsított és védője fellebbezése folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen a letartóztatásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában