konferencia

2021.09.29. 17:28

Könyvtári szakemberek tanácskoztak Szolnokon

A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszernek, a KSZR-nek köszönhetően az ötezer fő alatti településeken is, így az országban mindenhol elérhető a könyvtári szolgáltatás. A teljes lefedettséget 2013-ra érték el, de a rendszer már tizenöt éves. Minderről a szolnoki Garden Hotelben megrendezett KSZR országos konferencián is megemlékeztek szerdán.

Kovács Berta

Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke a rendszer 15 évét idézte fel

Fotó: Kovács Berta

A tanácskozás célja az volt, hogy a rendszert működtető megyei hatókörű könyvtárak szakemberei tapasztalatot cseréljenek, megismerjék a bevált, jó gyakorlatokat, választ kapjanak a működéssel kapcsolatban felmerülő kérdéseikre.

Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke a rendszer 15 évét idézte fel
Fotó: Kovács Berta

A résztvevőket dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte, kiemelve, hogy a város kulturális életében kitüntetett helye és szerepe van a könyvtárnak, és példaként hozta, hogy az apró Hunyadfalvára vagy Csataszögre ellátogatva, a könyvtárban mindig fantasztikus miliő fogadja, mindig van látogató vagy program.

A konferencián elhangzott többek között, hogy hazánk lakosságának huszonhét százaléka a rendszeren keresztül jut hozzá a könyvtári szolgáltatásokhoz, kiadványokhoz, valamint ismeretterjesztő és szórakoztató előadások, programok is a KSZR révén valósulhatnak meg a kis könyvtárakban. Az intézményeknek ehhez az állam biztosít forrásokat.

Megyénkben negyvenhét települést látnak el a rendszeren keresztül,

mint arról Czakóné Gacov Katalin, a Verseghy Ferenc Könyvtár igazgatója is beszámolt a résztvevőknek.

A konferencia másnapján, csütörtökön, jászsági kistelepülési könyvtárakat látogatnak meg a szakemberek, helyben ismerkedve az ott folyó munkával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában