Galériával

2021.09.09. 18:21

Korszerű intézményben látják el a segítségre szorulókat Jászladányon

Az önkormányzat megvásárolta a Szabadság tér 1. szám alatti ingatlant, illetve bővítették és felújították a Petőfi út 4. szám alatt található épülettel együtt.

Illés Anita

Megújult az Ozoróczky Mária Szociális Központ infrastruktúrája Jászladányon. A közel nyolcvankilencmillió forintos beruházás csütörtöki ünnepélyes átadóján Bertalanné Drávucz Katalin polgármester köszöntötte a jelenlévőket a korszerűsödött intézményben. Elmondta, hogy a „Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Jászladányban” című projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kertében valósult meg.

– Az önkormányzat megvásárolta a Szabadság tér 1. szám alatti ingatlant, bővítettük és kompletten felújítottuk a Petőfi út 4. szám alatt található épülettel együtt. Új berendezést vásárolhattunk a megújult épületekbe, valamint egy Dacia Dokker típusú személygépkocsival is gazdagodott az intézmény – fűzte hozzá.

Ezenkívül energetikai rekonstrukciót is megvalósítottak, melynek eredményeként lényegesen csökkennek a megújult épületek üzemelési, fenntartási költségei és ezzel együtt az önkormányzat pénzügyi terhei.

A polgármester kiemelte, hogy a falak készen vannak, de az igazi erőt az intézményben dolgozók jelentik.

Munkájukhoz jó egészséget és sok sikert kívánt, majd megköszönte mindazok munkáját, akik a projekt sikeréért dolgoztak.

Az eseményen Pócs János a térség országgyűlési képviselője és Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke méltatta a beruházás jelentőségét, mely a nagyközség szociálisan segítségre szoruló lakóit szolgálja. Az ünnepélyes szalagátvágás után Strahl Péter plébániai kormányzó áldotta meg az új épületet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában