Galériával

2021.09.26. 07:00

Közel háromezren énekelték Kodály Zoltán híres dalát Abonyban

Az abonyiak nagyon büszkék a „Sej, Nagyabonyban” kezdetű dalra.

Mészáros János

20210925 Abony Abony Városában jeles évfordulót ünnepelnek 2021. szeptember 25-én. 150 éves Kodály Zoltán gyűjtése, a „Sej, Nagyabonyban” kezdetű dal. Ez alkalomból Abony Város Főterén 2703 gyermek, diák és felnőtt énekelte egyszerre a híres, és az abonyiaknak oly kedves népdalt. „Megvédjük értékeinket, őrizzük őseink emlékét!” - vallják az abonyiak, akik végtelenül büszkék két tornyukra, és arra a dalra, melyet Kodály Zoltán zenésített meg, Abonyi Lajos népköltés gyűjtésének nyomán.

Abonyban jeles évfordulót ünnepeltek szeptember 25-én, szombaton. Százötven éves lett ugyanis Kodály Zoltán gyűjtése, a „Sej, Nagyabonyban” kezdetű dal. Ez alkalomból a város főterén 2703 gyermek, diák és felnőtt énekelte egyszerre a híres, és az abonyiaknak oly kedves népdalt.

„Megvédjük értékeinket, őrizzük őseink emlékét!” – vallják az abonyiak, akik végtelenül büszkék két tornyukra, és arra a dalra, melyet Kodály Zoltán zenésített meg, Abonyi Lajos népköltés gyűjtésének nyomán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában