szolnok

2021.09.22. 17:00

Letöltendő börtönt kaphat a szír migránsokat csempésző román férfi

A 35 éves román férfit még januárban a 4-es főúton kapcsolták le a NAV szolnoki járőrei.

Szoljon.hu

Húsz szír állampolgárt akart átcsempészni a határon a román férfi

Forrás: police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy román állampolgárságú férfi ellen embercsempészés bűntette miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vád szerint a 35 éves román férfit ismeretlen megbízója még januárban Temesváron, rábeszélte arra, hogy csempésszen át Ausztriába húsz szír állampolgárt, akiket korábban egy másik embercsempész már átszöktetett Romániából és Szerbiából Magyarországra. Az ismeretlen megbízó ezer eurót ígért a férfinek, de kikötötte, hogy csak a megbízás teljesítését követően fog fizetni.

A megállapodás alapján a román férfi január 29-én kora hajnalban, a battonyai határátkelőnél, egy teherautóval áthajtott a román-magyar határon és a Biharugra község (Békés megye) melletti erdőben felvette a jármű rakterébe a Magyarország területén illegálisan tartózkodó húsz szír állampolgárt. Ezt követően a férfi megkezdte útját Ausztria felé, azonban a 4-es főút 95. km szelvényében ellenőrzés alá vonták tehergépkocsiját a NAV szolnoki járőrei.

A román férfi a járőrök jelzésére megállt ugyan, de azonnal kiugrott a vezetőfülkéből, és futva elmenekült. Az egyik járőr azonnal utána eredt, míg a helyszínen maradt társa átvizsgálta a tehergépjárművet, és a raktérben megbúvó, illegális határátkelők láttán értesítette a rendőröket.

Húsz szír állampolgárt akart átcsempészni a határon a román férfi
Fotó: police.hu

A menekülő embercsempészt a helyszín közelében, rövid időn belül elfogták, a cselekmény óta letartóztatásban van.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság börtönben letöltendő szabadságvesztést szabjon ki a büntetett előéletű román állampolgárságú férfivel szemben és utasítsa ki őt Magyarország területéről. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában