galériával

2021.09.03. 16:31

Megnyílt a szolnoki kalandpark a Tiszaligetben

Péntek délután átadták Szolnok új kalandparkját a Tiszaligetben. A Csónakázó tó melletti fás területen egy kilométer hosszú rekortán borítású futópálya, megújult világítás, különböző magasságú kötélpályák várják a kalandvágyó gyerekeket és felnőtteket.

Molnár-Révész Erika

Gyerekeknek és felnőtteknek is remek kikapcsolódási lehetőség a kalandpark

Fotó: Mészáros János

A legnagyobbak és legbátrabbak tizenöt méteres magasságban át is csúszhatnak a tó felett.

– Hat-nyolc évvel ezelőtt már felvetődött a gondolat hogy ezen a területen kalandpark épüljön, de az akkori lehetőségeink ehhez szűkösek voltak. Most viszont, hogyha a város megvalósult turisztikai, idegenforgalmi, sporttal kapcsolatos szolgáltatásait nézzük, nagyon fontos hogy megépül még egy ilyen létesítmény is–mondta a pénteki átadón Szalay Ferenc. Szolnok polgármestere hozzátette, a kalandpark a gyerekektől a felnőtteken át a profi sportolókig, mindenkinek tartalmas kikapcsolódást kínál.

A sajtótájékoztatón Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a kalandpark használata biztonságos, hiszen különböző védőeszközök és felkészült segítők, vagyis animátorok vigyáznak a látogatókra.

– Hét pályás, ötvenkét állomásos kalandpályát építettünk, nagyon fontos, hogy elsődleges a biztonság. A terület nem zárt, ezért egy tíz kamerás hálózat folyamatosan figyeli, éjszakára pedig a létrákat felvonjuk. Arra kérjük a szolnokiakat, hogy a kalandparkot csak a nyitvatartási időben, az animátorok segítségét kérve használják–mondta az igazgató.

A kalandparkba az egyéni és a csoportos látogatókat is várják. Az egyéni látogatásokra az őszi időszakban péntek délután és hétvégén, a csoportosra a hét többi napján is lehetőség van, előre egyeztetett időpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában