Galériával

2021.09.12. 17:00

Nyugalmazott pedagógusról nevezték el Tomajmonostora első tornatermét

Hosszú évtizedek várakozása, kényszerű alkalmazkodása, számos előkészítő munka és utánajárás végére került pont szeptember 11-én, mikor átadták a község első tornatermét.

Ujvári László

20210911_Tomajmonostora_Átadták a község új tornatermét, majd megtartották a hagyományos falunapot_Ujvári László_ÚN

Fotó: Ujvári László

Közel háromszázmillió forintból épült tornaterem Tomajmonostorán a Nemzeti Sportközpontok beruházásában. Mint az átadóünnepségen Fazekas Szabolcs, a község polgármestere fogalmazott: több mint fél évszázada hiánycikk a településen egy tornaterem, eddig egy tornaszoba és a művelődési ház nagyterme adott otthont a testnevelés óráknak. A településvezető mérföldkőnek nevezte a Tomajmonostora Sportközpont-Kovács Béla Tornaterem megnyitását.

A beruházáshoz személyesen gratulált F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője is, aki beszédében a rendszeres mozgás, és a minőségi, korszerű iskolai környezet fontosságára hívta fel a figyelmet. Aláhúzta: minden, a gyermekeket érintő fejlesztés befektetés a jövőbe, hiszen gyermekeink a legjobb körülményeket érdemlik Túrkevétől Karcagon át Tiszafüredig.

Az iskola diákjainak műsora és bemutatója után az ünnepélyes szalagvágás következett, majd a katolikus plébános és a református lelkész kértek áldást az új létesítményre.

Egyébként a tornatermet a község méltán híres testnevelőjéről, Kovács Béláról nevezték el, akinek nevéhez fűződik a tomaji sporteredmények egy jelentős része. Az idős pedagógus is részt vett az ünnepségen, és beszédében történelmi áttekintést adott az elmúlt évtizedekről. Felhívta a figyelmet, hatalmas eredmény, hogy tornaterem épült a faluban, és örömét fejezte ki, hogy személyesen is tanúja lehet a rendkívüli eseménynek, hozzátéve: megtiszteltetés, hogy az ő nevét viseli a létesítmény.

– Kívánom, hogy olyan alázattal, lelkesedéssel és kitartással folyjon itt a munka, mint ahogy mi végeztük annak idején, mert akkor az eredmények sem maradnak el

– mondta.

Az ünnepélyes tornaterem-átadó után megtartották a hagyományos Búcsút, amely évek óta a falunap szerepét hivatott betölteni. Főzőverseny, családi nap, koncertek, solymászbemutató, néptáncműsor, röplabdabemutató, ugrálóvár és egyéb gyermekprogramok várták a kilátogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában