ELISMERÉS

2021.09.08. 17:30

Pedagógusok kapták Tiszajenő egyik legrangosabb díját

Az idei Tiszajenő Községért díjat Vágó Béla igazgatónak és a Lieto Alapfokú Művészeti Iskolának ítélték oda.

Kovács Berta

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője, Vágó Béla Tiszajenő Községért díjat kapott, ahogyan a Lieto Alapfokú Művészeti Iskola is. Utóbbi nevében Pásztor Noémi tanuló vette át az elismerést

Fotó: Ádám-Pató Andrea

Megkezdődött a tanítás Tiszajenőn is, múlt hét közepén az egyházi fenntartású Szent István Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda is megtelt élettel. A mostani tanévben százharminc diák koptatja padjait. Húsz elsős idén kezdte meg tanulmányait. Az óvodában pedig ötvenhét kicsit nevelnek.

– Jó hír, hogy iskolánk szakos ellátottsága százszázalékos, azaz minden tárgyat szaktanár tanít – emelte ki Vágó Béla intézményvezető, aki arról is beszélt, hogy két idegen nyelvet is oktatnak a gyerekeknek, angolt és németet.

A sportkedvelők számára jó hír, hogy az önkormányzat nyertes pályázatának köszönhetően a 2021/22-es tanévtől íjászattal is bővül a választható sportágak köre. Mint megtudtuk, íjakat, nyilakat már beszereztek, a pályaépítési munkákból még hátra van valamennyi, de az ősz folyamán egészen biztosan birtokba vehetik a lőpályát a tanulók.

Az ifjú korosztály a kreativitását is kiélheti az intézmény falain belül, itt működik ugyanis az egyébként szegedi székhelyű Lieto Alapfokú Művészeti Iskola helyi tagozata, Kuzma Levente orgonaművész, iskolaigazgató vezetése alatt. Vágó Béla kiemelte, a gyerekek öt tanszak közül választhatnak: népi ének, kézművesség, társastánc, zongora-szintetizátor és gyermektánc várja őket. Énekegyüttesük igen sikeres, országszerte felléptek már, pár éve még Angliában is adtak nagy sikerű koncertet.

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője, Vágó Béla Tiszajenő Községért díjat kapott, ahogyan a Lieto Alapfokú Művészeti Iskola is. Utóbbi nevében Pásztor Noémi tanuló vette át az elismerést
Fotó: Ádám-Pató Andrea

Az iskola érdemeit a helyi önkormányzat is méltatásra érdemesnek tartja. Az idei Tisza­jenő Községért díjat Vágó Béla igazgatónak és a Lieto Alapfokú Művészeti Iskolának ítélték oda. Az elismerést ünnepélyes keretek között vehették át az érintettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában