kétszer is

2021.09.21. 18:13

Saját nagymamáját lopta meg egy tiszabői fiatal lány

Kétszer is ellopta a nagyszülő spórolt pénzét a konyhaszekrényből.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy tiszabői lakhelyű fiatalkorú nő ellen lopás vétsége miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vád szerint a 17 éves nő 2020. október 10-én a délelőttöt nagymamája – a sértett – fegyverneki házában töltötte. Amíg a sértett mással volt elfoglalva, addig a fiatalkorú nő ellopta a konyhaszekrényből nagyszülője kétszázezer forintját. Majd egy hét múltán, 2020. október 17-én ismét meglátogatta nagyszülőjét, s ez alkalommal további kétszáznyolcvanezer forintot lopott el a sértett konyhaszekrényben őrzött spórolt pénzéből.

A csalódott sértett – miután rájött, hogy unokája lopta meg – kérte a büntetőeljárás lefolytatását.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon a fiatalkorú vádlottal szemben, s helyezze őt pártfogó felügyelet alá, valamint kötelezze a lopott pénz visszafizetésére. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában