fesztivál

2021.09.08. 13:58

Szombaton újra gulyásfőzőkkel népesül be a szolnoki Tiszaliget

Idén újra gulyás illat lengi be a Tiszaligetet, a tavalyi online főzés után ugyanis ismét a jól megszokott helyszínen rendezik meg a Gulyásfesztivált.

Rimóczi Ágnes

Szolnok tradicionális gasztronómiai fesztiválja a bográcsrengeteg mellett számos kulturális programmal is csalogatja a látogatókat.

– Huszonhárom év telt el, ez idő alatt sok változáson esett át a rendezvény, de abban örök, hogy a közös főzés, a családi-, baráti együttlét, a közösségépítés erejével bír. A városi munkatársak sokat dolgoznak azért, hogy ez az élmény évről-évre még különlegesebb legyen – mondta el Szalay Ferenc az eseményről tartott sajtótájékoztatón.

Szolnok polgármestere kiemelte, hogy a fesztivál nagy érdeme, hogy az az első olyan rendezvény volt, mely összehozta a családokat, cégeket, társaságokat, mindehhez a gasztronómia kiváló eszköz volt és ma is az.

– Csányi Sándornak határtalanul jó ötlete volt ez a fesztivál, úgy volt jó, ahogy az megvalósult, nem véletlen, hogy számos kitüntetést érdemelt már ki ezzel. Legyünk büszkék arra, hogy ezt a rendezvényt végigvittük, megőriztük és két évtized távlatából is azt mondhatjuk, hogy a Gulyásfesztivál a város életét meghatározó közösségépítő program – tette hozzá a polgármester.

Az ötletgazda Csányi Sándor is büszkeséggel szólt az elmúlt évtizedekről. – A motivációm az volt, hogy olyat alkossunk, amiről beszélnek, amit Szolnokkal azonosítanak. Azt hiszem, sikerült, ma már Európa szerte is ismertsége van a rendezvénynek – hangsúlyozta a gulyáskirály.

A szeptember 11-ei programkavalkád egész nap várja az érdeklődőket, pénteken pedig megrendezik a már hagyományos jótékonysági főzőversenyt. Utóbbi bevételét idén a besenyszögi, árván maradt testvérpár megsegítésére ajánlják fel a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában