túrkeve

2021.09.27. 07:00

Több forrás kellene a jobb minőségű utakhoz

Megkezdődött a Garai és a Póhamarai utcák építése. Előbbire kőzetszórásos alépítmény és mart aszfaltos borítás kerül, ami sármentes közlekedésre teremt lehetőséget, és tökéletes a továbbfejlesztésre, ez a későbbiekben megtörténik majd.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Shutterstock

Ez a fejlesztés az önkormányzat saját forrásából valósul meg. A Póhamarai utcában belügyminisztériumi támogatással kezdődhettek meg a munkák.

„Bár a kérhető összeg maximumára pályáztunk és maximumát nyertük el, így is csökkentett műszaki tartalmat jelentett. Konzultáltam a műszaki ellenőrrel, aki elmondta, hogy így csak korlátozott mértékű forgalmat bír el az út. Ezért arra jutottunk, hogy a képviselő-testület segítségét kérjük többletforrás reményében. Mindez nagy eséllyel tízmillió forintot meghaladó többletköltséget jelent, azonban így évtizedes mértékben biztosítható lenne az út használhatósága. Bízom a kiegészítésben” – tette közzé Sallai Róbert Benedek polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában