galériával

2021.09.14. 13:15

Több mint ezer álláshelyet ajánlottak a jászsági állásbörzén

Huszonhat munkáltató várta az érdeklődőket kedden délelőtt.

Illés Anita

Állásbörzét és információs fórumot szervezett kedden délelőtt a Jászberényi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya. A Déryné Rendezvényház nagytermében tartott eseményen huszonhat munkáltató több mint ezer álláshelyet kínált az érdeklődőknek.

– A Jászság a megye gazdaságának a motorja. Az elmúlt hetekben megnövekedtek az álláslehetőségek a térségben, ezért szerveztük meg újra az állásbörzét, amely lehetőséget ad a munkaerőpiacikereslet és kínálat találkozására – mondta köszöntőjében Tóth János, osztályvezető.

Vári-Nagy Judit, a Jászberényi Járási Hivatal vezetője hangsúlyozta, hogy nincsenek egyedül az álláskeresők és a foglalkoztatók sem, hiszen huszonhat munkáltató több mint ezer álláshelyet kínált a börzén. Elmondta, hogy a fiatalok sincsenek egyedül, eddig 1686 huszonöt év alatti fiatalnak kínáltak különböző támogatási lehetőséget. Az alacsonyabb iskolai végzettségűeknek is igyekszik segítséget nyújtani a foglalkoztatási osztály.

A jászsági állásbörzét Dr. Berkó Attila a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg. Kiemelte, hogy a kormányhivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy mindenki munkából éljen.

Ezt szolgálják az elmúlt évtized gazdasági intézkedései, amelyeknek köszönhetően lassan egymillió új munkahely jön létre.

– Az elmúlt másfél év komoly válsága sem törte meg ezt a folyamatot, hiszen ma már ugyanolyan mutatókkal, lehetőségekkel dolgozik a magyar gazdaság, mint a pandémia előtt – fűzte hozzá.

A munkalehetőségeken túl képzésekről, különböző támogatási lehetőségekről is kaptak információt az álláskeresők. Legnagyobb számban operátort, gépkezelőt, targoncást, anyagmozgatót, gépbeállítót, minőségellenőrt kerestek a munkáltatók. Akadt olyan cég, ahol eladóból, hentesből, gépésztechnikusból, automatizálási technikusból, gépész fejlesztőmérnökből, tervezőmérnökből, robot programozóból van hiány.

A Magyar Honvédség ajánlatából megtudhattuk, hogy önkéntes területvédelmi tartalékosokra, szerződéses és hivatásos katonákra is szükségük van. A Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban többek között ápolóként és segédápolóként lehet elhelyezkedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában