Galériával

2021.09.26. 11:28

Újra együtt szórakozhattak a helyi közösségek Jászladányon

Tavaly a járványügyi intézkedések miatt nem tartották meg a Ladány Napja programot.

Illés Anita

A jókedv, szórakozás és közösségi együttlét jegyében rendezték meg szombaton a Ladány Napja programsorozatot.

Hagyományosan főzőversennyel indult a nap, amelyre ezúttal harmincöt csapat nevezett be. Köztük családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, civil szervezetek tagjai ragadtak fakanalat, s igyekeztek legjobb tudásuk szerint ízletes ételekkel elkápráztatni a zsűrit. Amíg a bográcsokban és az üstökben elkészültek a finomságok, a színpadon többek között helyi fellépők előadása, mazsorett bemutató és nóta műsor szórakoztatta a közönséget.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján Bertalanné Drávucz Katalin polgármester emlékeztetett, hogy tavaly a járványügyi intézkedések miatt nem tartották meg a Ladány Napja programot.

– Egy évvel ezelőtt nem ünnepelhettünk, nem szórakozhattunk együtt. Adjunk hálát és örüljünk, hogy idén másként lehet, együtt lehetünk és egy kicsit elfeledhetjük a szürke hétköznapok bajait – mondta.

Pócs János a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte, hogy az elmúlt tíz esztendőben sok minden megváltozott a nagyközségben.

– Az önkormányzat már nincs a csőd szélén, nincsenek szabálytalansági eljárások. Vannak fejlesztések, ám mindennél fontosabb, hogy megváltozott a szemlélet és összefogás van a településen – fűzte hozzá.

A rendezvényhez kapcsolódóan immár negyedik alkalommal tartottak pálinkamustrát, melyre húsz nevezés érkezett.

A zsűri nagy gonddal vizsgálta meg a nedűket, Jászladány legjobb pálinkája 2021 címet Radics Zoltán torokszaggató pálinkája kapta. A főzőversenyen első helyezett lett a NÜVI Konyha csapata, akik csülkös pacalt készítettek. Második helyezést ért el a Mindmegette főzőgárda majorannás pulykaraguja galuskával, míg harmadikként a Feketék csapata végzett füstölt csülkös húsos káposztával. Különdíjat érdemelt az Antik szakácsainak babgulyása.

Az egész napos forgatagot koncertek, életmódváltó programok színesítették. Fellépett például a Szegafrédó, Kovácsovics Fruzsina, Karczagi János, Mohamed Fatima és az R-GO.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában