Galériával

2021.10.06. 10:30

A népmese napja alkalmából szerveztek mesemondó versenyt Füreden

Összesen négy korcsoportban tizennyolc produkciót díjaztak.

Ujvári László

Október 4-én rendezték a városi mesemondó versenyt a Magyar Népmese Napja alkalmából a Városi Könyvtár és Információs Központban. A délutáni mesemustrára a település minden iskolájából neveztek alsó tagozatos diákok.

– A zsűrinek ismét nehéz dolga volt, mindenki dicséretet érdemel, aki eljött ma ide és megmutatta, hogy mit tud. Köszönjük nektek, hogy eljöttetek, köszönjük nektek az élményt, a színvonalas produkciókat – zárta rövid értékeléssel a versenyt Prinyi Tünde könyvtárigazgató.

A díjak és jutalmak átadása előtt a zsűri elnöke, Vargáné Balogh Irén alpolgármester is szólt a jelenlévő gyermekekhez és szüleikhez. Megköszönte a résztvevőknek, hogy bátran kiálltak a közönség elé, hogy megmutassák mit tanultak. Mint mondta:

a városi könyvtár 2008 óta minden esztendőben megrendezi a mesemondó versenyt, évről évre nehezebb a zsűri dolga, ami a gyermekeket és a felkészítő tanáraik munkáját dicséri.

Összesen négy korcsoportban tizennyolc produkciót díjaztak, első, második és harmadik helyezést, valamint különdíjakat osztottak ki.

Prinyi Tünde hírportálunk kérdésére elmondta: a mesemondó versenyt az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében hirdették meg több más könyvtári program keretében. Kiemelte ezek közül a díjmentes beiratkozás lehetőségét, valamint az úgynevezett megbocsátás hetét. Utóbbi azt jelenti, hogy ezen a héten a visszahozott, lejárt kölcsönzési határidőjű könyvek késedelmi díját elengedik.

Emellett rendeznek könyvbemutatót, író-olvasó találkozót és sor kerül az Itt-Hol vagyok? hagyományos helytörténeti fotópályázat eredményhirdetésére is, miközben október 19-éig még megtekinthető Varga Csaba, tiszafüredi születésű fafaragó első önálló kiállítása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában