Koronavírus

2021.10.26. 07:00

A maszkhasználat fontosságára hívták fel a figyelmet Szolnokon

Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor és Györfi Mihály alpolgármesterekkel közösen tartott erről tájékoztatót.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A koronavírus-járvány negyedik hullámának terjedése miatt érdemes újra odafigyelni a maszkhasználatra, a távolságtartásra, valamint a higiéniai szabályok betartására, mint például a kézmosás, kézfertőtlenítés – hívta fel rá a figyelmet közösségi oldalán Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor és Györfi Mihály alpolgármesterekkel közös tájékoztatóján.

– Fokozott figyelemfelhívással élünk az intézményeink, az óvodák, az iskolák, a cégek, továbbá a szociális ellátórendszer munkatársai és alkalmazottai felé, hogy az intézményekben, cégeknél tegyék erősen javasolttá a maszkhasználatot. Azért, mert jelentősen nő a fertőzöttek, a kórházban ápoltak, illetve a lélegeztetőgépen lévők száma. Ráadásul sajnos az elhalálozások száma sem csökken. Hogy ne kerüljünk nagyobb bajba, mindenki belátóképességére és fegyelmezettségére szükség van – hangsúlyozta Szalay Ferenc.

A polgármester hozzátette: amennyiben nem csökken a tendencia, újból kötelezővé fogják tenni a maszkhasználatot az intézményeknél, cégeknél az ott dolgozók és oda járók biztonsága érdekében. Mint elmondta: a bölcsődéknél és óvodáknál már ezen a héten bevezetik a zsiliprendszert, vagyis hogy egy gyermekért egy szülő mehet be, ezzel is elejét véve a járvány további terjedésének.

A megyeszékhely polgármestere arra kéri a lakosokat, hogy a tömegközlekedési eszközökön és a boltokban lehetőleg viseljék a maszkot, és törekedjenek a távolságtartás szabályainak a betartására is. Aki pedig még nem tette meg, az mielőbb oltassa be magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában