lakossági fórum

2021.10.01. 13:58

Hamarosan indulnak a beruházások, lezárásokra kell számítani Berényben

A Vaspálya utca és környéke, valamint a Jászberényi Állat- és Növénykert fejlesztéséről tartottak csütörtök délután tájékoztató lakossági fórumot a polgármesteri hivatal nagytermében, Jászberényben.

Illés Anita

A Vaspálya utca és környéke, valamint a Jászberényi Állat- és Növénykert fejlesztéséről volt szó a fórumon

Fotó: Pesti József

Hegyi István projektmenedzser, a Városfejlesztési Iroda vezetője elmondta, hogy az „Iparterületek infrastrukturális fejlesztése Jászberényben” című pályázat tartalmazza többek között a Vaspálya utca és a vasútállomás előtti tér felújítását, a Rákóczi út teljes rekonstrukcióját a vasútállomástól a Sportpálya utcáig.

Szólt arról is, hogy már megkötötték a kivitelezővel a vállalkozási szerződést, a munkálatokat a szakemberek jövő héten a Rákóczi úton kezdik. Felhívta a figyelmet arra, hogy a környéken útlezárásokra, forgalomváltozásra lehet majd számítani. Megtudtuk azt is, hogy egy nyertes pályázatnak köszönhetően folytatódik az állatkert fejlesztése, melynek célja a létesítmény turisztikai vonzerejének növelése.

A Vaspálya utca és környéke, valamint a Jászberényi Állat- és Növénykert fejlesztéséről volt szó a fórumon
Fotó: Pesti József

A projekt megvalósítása során újabb attrakciókkal bővül az állatkert, így például kajmán-, aligátorteknős-, lajhár- kifutót és papagáj röpdét építenek. Ezenfelül megújulnak a régi kifutók, az útburkolatok, átépítik a főbejáratot és korszerűsítik az alapinfrastruktúrát. A kivitelezési munkálatok várhatóan október 11-én indulnak a gazdasági bejáratnál.

A felújítás ideje alatt részleges lezárás várható, sőt az is elképzelhető, hogy lesz olyan időszak, amikor teljesen be kell zárni az állatkert kapuit a látogatók előtt. Mindkét beruházás a terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán elnyert támogatásból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában