Brit Nap

2021.10.03. 10:55

II. Erzsébet királynő születésnapját is ünnepelték Kisújszálláson

Idén ünnepli az Egyesült Királyság és Magyarország diplomáciai kapcsolatainak 100. évfordulóját.

Daróczi Erzsébet

(FILES) In this file photo taken on October 15, 2020 Britain's Queen Elizabeth II speaks with staff during a visit to the Defence Science and Technology Laboratory (Dstl) at Porton Down science park near Salisbury, southern England. - Queen Elizabeth II is saddened by the challenges faced by her grandson Prince Harry and his wife Meghan, and takes their allegations of racism in the royal family seriously, Buckingham Palace said on March 9, 2021. "The whole family is saddened to learn the full extent of how challenging the last few years have been for Harry and Meghan. The issues raised, particularly that of race, are concerning," the palace said in a statement released on the queen's behalf. (Photo by Ben STANSALL / POOL / AFP)

Forrás: Ben STANSALL / POOL / AFP

Fotó: AFP

A Móricz Zsigmond Református Kollégiumban nagy hangsúlyt fektetnek az idegen nyelvek oktatására. A diákok tanórákon kívül színes kulturális programokon is részt vesznek. Ilyen program a Brit Nap, melyet a minap már ötödik alkalommal tartottak meg. A diákok a Brit Nap keretein belül megünnepelték II. Erzsébet királynő születésnapját kulturális – tudtuk meg Kovács Beáta tanárnőtől.

Idén ünnepli az Egyesült Királyság és Magyarország diplomáciai kapcsolatainak 100. évfordulóját, ebből az alkalomból a budapesti Brit Nagykövetséggel és Magyarország Londoni Nagykövetségével együttműködve országos rajzversenyt és kvízversenyt hirdetett a Móricz. Az ország minden részéből érkeztek alkotások, amelyeket II. Erzsébet brit uralkodóhoz juttattak el.

A Brit Nap kiadós angol reggelivel kezdődött, majd vetélkedők és előadások voltak, a teapartin pedig a diákokat Őexcellenciája Paul Fox, brit nagykövet köszöntötte online Budapestről és mondott köszönetet a brit kultúra népszerűsítéséért. Dr. Kumin Ferenc, Magyarország londoni nagykövete és Hajdú Petra diplomata pedig egy jó hangulatú online beszélgetésen ünnepelt Londonból a móriczosokkal.

A diákok megkóstolhatták Ozsváth Kata tanárnő tortáját is, melyet brit és magyar virágmotívumok, valamint az évforduló tiszteletére a százas szám és a koronaékszerek közül a brit és magyar országalma díszített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában