Galériával

2021.10.13. 13:27

Ismét katonai iskolapadba ültek civil pedagógusok Szolnokon

A továbbképzés résztvevői többek között katonai közelharc, lövészet és túlélési foglalkozás tananyagok elsajátításával vértezik fel magukat.

Mészáros Géza

Idén is tartanak továbbképzést a katonai alapismeretek tantárgyat oktató pedagógusok részére az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. A többnapos felkészítés csütörtökön e-learning záróvizsgával fejeződik be. A tanfolyam vezetője ezúttal is Mádi Lajos alezredes.

A bázis kiképzési főnöke beszámolt arról, hogy a KatonaSuli-program keretében szervezett pedagógus-továbbképzés résztvevői többek között alaki foglalkozás, vegyivédelmi és egészségügyi ismeretek, katonai közelharc, kézitusa, gépkarabély-, pisztoly- és sörétes lőfegyver típusismeret, természetes és mesterséges akadályok leküzdése, akadálypálya, tereptan, lövészet és túlélési foglalkozás tananyagok elsajátításával vértezik fel magukat.

„Bevonulásuk” előtt negyvenórás internetes távoktatás keretében otthon ismerkedtek a katonai alapismeretek tanításának alapelveivel, a helikopter bázison pedig nyolcvan óra felkészítésen vesznek részt. Most ők tanulnak, hogy a későbbiekben ők taníthassanak. A kiképzés végén vizsgát tesznek. A köznevelési törvény alapján ugyanis ez a dokumentum jogosítja fel őket a katonai alapismeretek oktatására és a tantárgyból érettségiző diákok vizsgáztatására.

A jelenlegi tanfolyam érdekessége, hogy a résztvevő tizenkilenc hallgató közül tízen hölgyek. A pedagógusok többsége ráadásul a távoli Dunántúlról, Veszprémből, Zalaegerszegről, Nagykanizsáról, Ajkáról, Szekszárdról érkezett, de persze a megyei tanintézményeket is képviselték pedagógusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában