beruházás

2021.10.12. 07:00

Jelentős forrás jut útfejlesztésre Mezőtúron

Idén jelentős forrást különített el az önkormányzat útfejlesztésre.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ehhez kapcsolódóan összesen hatvanegymillió forint belügyminisztériumi támogatást is elnyert a város, melynek köszönhetően megújult a Makk József utca, és remények szerint hamarosan elindulhat a Petőfi Sándor utca felújítása is. Ahogy arról Herczeg Zsolt polgármester beszámolt, a két említett beruházáshoz összesen harminchatmillió forint önkormányzati önerőt biztosítottak­.

– Sajnos Mezőtúr belterületi útjainak jelentős része nem rendelkezik szilárd burkolattal, ezért elsődleges célunk a földes utcák megszüntetése. Törekvésünket eddig csak saját forrásból tudtuk finanszírozni, ám a hírek szerint a jövőben pályázati támogatás is igényelhető lesz a belterületi sáros utcák felszámolására – tette közzé a városvezető.

A képviselő-testület döntése értelmében a rendelkezésre álló keretből útalap épülhet a Benkő Gyula, az Apród, a XX., a XXI. és a Törő Pál utcában (a Kiss János utca és a Szélmalom utca utáni kereszteződés között), valamint a Damjanich utca Tulipán és Vásár utca közötti szakaszán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában