ügyintézés

2021.10.27. 16:02

Kormányablak nyitotta meg kapuit Tiszaföldváron

Magas szintű szolgáltatásokat nyújt az új intézmény.

Hartai Gergely

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Szerdán nyitotta meg kapuit a megyei kormányhivatal tiszaföldvári kormányablaka. A Kunszentmártoni Járási Hivatalhoz tartozó új ügyfélszolgálat átvette a Kossuth u. 67. szám alatti okmányiroda feladatait, szolgáltatásait a kormányablakos ügykörökre szélesítve.

Dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott hírportálunkkal azt közölte, a Tiszaföldvári Kormányablakban a teljes okmányügyintézésen túl minden ügykör elérhető, azaz több mint 2500 féle ügyet lehet intézni.

– A legjellemzőbb ügykörök a személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával kapcsolatos ügyintézés, a gépjármű ügyintézés, a családtámogatással kapcsolatos ügyintézés. Gyakori még a parkolási igazolvány intézése, hatósági erkölcsi bizonyítvány, valamint az európai egészségbiztosítási igazolvány ügyintézése – tájékoztatott a kormánymegbízott.

Megtudtuk továbbá, hogy az új létesítmény zöldmezős beruházásként, mintegy 300 millió forintos költségvetési támogatással épült. A közel 400 négyzetméter alapterületű épületben 4+1 munkaállomást alakítottak ki, amelyek a kihelyezett ügyfélfogadásnak is helyet biztosítanak. Az ügyféltérben helyet kap még sorszámhúzó, információs pult, ügyfélhívó kijelző, játszósarok és fotófülke. Emellett háttérirodákat, bizalmas tárgyalót, szerver szobát és irattárat is építettek.

Az épületben 4+1 munkaállomást alakítottak ki
Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

– A Tiszaföldvári Kormányablak Osztályon, valamint a Hatósági és Gyámügyi Osztályon tizenhárom munkatársunk látja el feladatait – összegezte dr. Berkó Attila.

– Ma reggel magam is ellátogattam a kormányablakba, nem sokkal a nyitás után. Mindenkinek nagyon tetszett az új intézmény, és már az első napon sokan felkeresték azt – vette át a szót a térség országgyűlési képviselője.

Boldog István elmondta, az ügyféltér mindenben megfelel a kor követelményeinek.

– Nem szabad elfelejteni, hogy az itt dolgozó munkatársak kulturált körülmények között végezhetik munkájukat. Ezenfelül a vadonatúj helyszínnel egy patinás épülettel is gazdagodott a város – tette hozzá a honatya.

Boldog István rámutatott, a kormányablakok legfőbb előnye, hogy az országban mindenütt ugyanazt a magas szintű szolgáltatást nyújtják az oda betérő ügyfeleknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában