Biztos Kezdet Gyerekháza

2021.10.30. 14:39

Kulturált körülmények között fogadják a kisgyermekeseket Tiszaburán

Megújult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Biztos Kezdet Gyerekháza a településen. A tizenötmillió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően az épület teljes mértékben alkalmassá vált a kisgyermekes családokat segítő feladatok ellátására.

Molnár-Révész Erika

Túró Lászlóné csemetéivel rendszeresen felkeresi a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Biztos Kezdet Gyerekházát

Fotó: Nagy Balázs

A szeretetszolgálat a fogantatástól a foglalkoztatásig kíséri a felzárkózó településeken élő családokat, hogy a felnövő gyermekek már ne szükségszerűen örököljék a hátrányokat. A Biztos Kezdet Gyerekház a csemeték első ezer napjának egyik legfontosabb helyszíne, hiszen hároméves korukig a szüleikkel együtt fejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt, tiszta és füstmentes környezetben tölthetik idejüket.

A Tiszaburán felújított gyerekház épülete számos képesség-kibontakoztató és -fejlesztő foglalkozásoknak ad otthont. A hároméves kor alatti gyermekek játékos fejlesztése mellett a szülők számára is fontos támaszt nyújt a felzárkózáshoz, esélyteremtéshez. A közösségi rendezvények és klubfoglalkozások alkalmával személyiség- és kompetenciafejlesztő, várandósággal kapcsolatos, szülésre felkészítő, csecsemőgondozási és gyermeknevelési, illetve preventív célú programok megvalósításának teréül is szolgál.

Túró Lászlóné csemetéivel rendszeresen felkeresi a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Biztos Kezdet Gyerekházát
Fotó: Nagy Balázs

A fejlesztés eredményeként a gyerekház játszószobával és foglalkoztatóval, valamint akadálymentesített mosdóval bővült, mely mosási és tisztálkodási lehetőséget ad azoknak a családoknak, melyek otthonában nincsenek meg ehhez a feltételek. A konyha és kisebb helyiségek felújítása mellett az udvaron játszókertet is kialakítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában