képviselő-testület

2021.10.17. 19:00

Mutatjuk, milyen döntések születtek a legutóbbi közgyűlésen Szolnokon

Módosul a településrendezési terv, új igazgató kerülhet a Damjanich János Múzeum élére.

Mészáros Géza

Fotó: Hartai Gergely

A legutóbbi közgyűlésen arról döntött a képviselő-testület, hogy módosul a város településrendezési terve. Ennek oka, hogy a Szolnoki Ipari Park Kft. a kis- és közepes-vállalkozási zónába eső telkének kedvezőbb beépítési feltételeinek biztosítását kéri, míg a MÁV Zrt. megbízásából eljáró mérnöki iroda, a vasútállomás felújításához kapcsolódóan, a Liget útra tervezett P+R parkoló engedélyezéséhez kér módosítást.

A MÁV- Start Zrt. Szolnok Vasúti Járműjavító telephelyén a tulajdonos a város engedélye nélkül ugyancsak nem foghat hozzá a jelenleg több helyrajzi számon fekvő üzemi terület átalakításához, amit a létesítmény korszerűsítése indokol. Ez esetben úgynevezett „sajátos építési övezet” kialakítása a cél.

Ugyanezen az ülésen döntött a közgyűlés arról is, hogy a város csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj 2022 évre kiírt pályázatához, ennek finanszírozására a következő évben 10 millió forint áll majd rendelkezésre Szolnokon.

Továbbá, pályázatot írnak ki a Damjanich János Múzeum igazgató posztjára, mivel a jelenlegi vezető, dr. Horváth László megbízatása december 31-én lejár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában