galériával

2021.10.21. 13:58

Megszépülve várja a gyerekeket a Moha úti játszótér Szolnokon

Újabb állomásához érkezett a város játszótérfejlesztési programja, csütörtökön hivatalosan is megnyitották a Moha úti játszóteret.

Rimóczi Ágnes

Átadták a Moha út játszóteret.

Fotó: Nagy Balázs

– Az elmúlt időszakban több játszóterünk kapott új arculatot, Mátyás király úti, valamint a Gerle úti játszótér után most a Moha úti játszóteret adhatjuk át. Ahogy látják, teljesen megújulva, új eszközökkel fogadja a gyerekeket a terület – mondta el Fejér Andor a csütörtöki átadón tartott sajtótájékoztatón. Szolnok alpolgármestere hozzátette, hogy a mintegy 160 millió forint értékű beruházás európai uniós projektből valósult meg.

Fotó: Nagy Balázs

– A Moha úti játszótér felújításával régi adósságot törlesztett a város.

Társaságunk évek óta részt vesz a fejlesztésekben, így a kollégákat is dicséret illeti, hogy a 21. századnak megfelelő lett ez a tér – emelte ki Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője, aki a műszaki tartalomról is szót ejtett.

– Padokat, utcai hulladékgyűjtő edényeket is kihelyeztek a kollégák, valamint ivókutat is telepítettek. A megújult játékeszközök alá ütéscsillapító burkolatokat helyeztek el a gyerekek biztonsága érdekében – sorolta az ügyvezető.

– A játszótér tehát megújult, s a város szeretné a környékbeli parkolókat is megújítani. Ezek részben önkormányzati, részben szövetkezeti tulajdonban vannak, már folynak az egyeztetések a tulajdonosok között. Reményeink szerint jövőre megújulhatnak a parkolóhelyek, így lesz teljes a terület felújítása – mondta el a városrészhez kapcsolódó további tervekkel kapcsolatban Fejér Andor. A játszóterek felújítása se ért véget, elhangzott, még ebben az évben átadják a megújított Tiszaligeti nagy játszóteret.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában