fenyegetés

2021.10.05. 16:32

Meztelen fotókkal zsarolt egy rákócziújfalui nőt az álnéven ismerkedő férfi

Azzal fenyegetőzött, ha nem ad neki a nő kétszázezer forintot, felteszi a közösségi oldalakra a róla készült képeket.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt zsarolás bűntette miatt egy 27 éves férfi ellen – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A férfi álnevet használva, azzal zsarolt az interneten egy Rákócziújfalun élő nőt, hogy a róla készült meztelen fotókat közzéteszi a közösségi hálón, ha nem fizet neki kétszázezer forintot.

A vád szerint a szarvasi lakhelyű férfi még 2020. november 6-án, az interneten ismerkedett meg a sértettel. Beszélgetéseik során leplezte személyazonosságát, álnevet használt. Néhány nap múlva a hölgy az egyik internetes csevegő oldalon intim beszélgetést folytatott a vádlottal, és meztelen fotókat is küldött magáról a férfinek.

A továbbra is álnevet használó férfi 2020. november 18-án, egy másik alkalmazáson keresztül küldött üzenetében arra kérte a sértettet, játssza el, hogy a barátnője. A nő ezt megtagadta. Erre a vádlott megfenyegette a sértettet azzal, hogy a közösségi oldalakon közzé fogja tenni a fényképeit, és ezzel lejáratja őt, ha nem fizet neki kétszázezer forintot.

A sértett félt attól, hogy a férfi beváltja a fenyegetését, és megszégyenül, ha ismerősei előtt ismertté válnak intim fotói. Ezért engedve a zsarolásnak, három nap múlva Szolnokon száznegyvenezer forintot adott a vádlottnak azért, hogy a képeket ne tegye fel az internetre. A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott utóbb visszafizette a pénzt a sértettnek, aki megbocsátott neki.

A járási ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt szabjon ki a vádlottal szemben. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában