richter egészségváros

2021.10.01. 13:54

Nagyszabású ingyenes szűrőnapot tartanak Szolnokon

Október kilencedikén újra megrendezik a Richter Egészségváros nevű programot Szolnokon.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Gémesi Balázs

A magyar központú gyógyszeripari vállalat célja, hogy szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal, ismeretterjesztő előadásokkal hívja fel a figyelmet a betegségek megelőzésre és az egészség megtartására.

A programok délelőtt háromnegyed tíztől délután fél hatig tartanak a Kossuth téren, melynek során ingyenes vizsgálatokkal, tanácsadásokkal, előadásokkal várják az érdeklődőket.

Az erről szóló sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester elmondta, a város egyik alapstratégiája az egészséges életmódra nevelés, a lehető legszélesebb körben. A gyermekek a mindennapos testnevelés mellett ma már számtalan sportegyesület közül választhatnak, a felnőtteket pedig több mint tíz éve ingyenes szűrőprogramok, előadások várják.

Az eseményen Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház főigazgatója megköszönte a Richter Gedeon Nyrt. három és fél millió forintos alapadományát, melyhez a programon résztvevők is hozzáadhatnak, a szűrések, tanácsadások után járó pontok segítségével, melyek plusz háromszáz forintot jelentenek. Az összegyűlt támogatásból a kórház élelmezési osztályának fejlesztését célozzák meg, egy, a diétás étrendhez szükséges speciális sütő beszerzésével.

A sajtótájékoztatón Csaba Lajos, a gyógyszergyár osztályvezető helyettese elmondta, a 2009-ben indult program eddig nyolcvannégy helyszínre jutott el, ezalatt több, mint kétszáztízezer szűrést végeztek és közel négyszázötven millió forinttal támogatták a hazai egészségügyi intézményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában