szolnok

2021.10.08. 07:00

Negyven versenyző mérte össze horgásztudását a Holt-Tiszán

Szolnok adott otthont a XI. Feeder Országos Bajnokság négynapos döntőjének, melyet szeptember 29. és október 2. között rendeztek meg az Alcsi-Holt-Tisza versenypályáján.

Kovács Berta

Esős időben lógathatták a zsinórt az indulók

Fotó: Mészáros János

A megméretést a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségével (KTVHESZ) karöltve bonyolította le.

Negyven versenyző mérhette össze halfogó tudását a holtágon. A bajnokságon szolnoki versenyző, ifj. Szénási Béla is horgászbotot ragadott. Az időjárás, úgy látszik, összességében kedvezett a halfogáshoz, szép mennyiség akadt horogra, bár a második nap esősre sikeredett, így a horgászok esernyő alól lesték a kapást.

Esős időben lógathatták a zsinórt az indulók
Fotó: Mészáros János

– Technikás, izgalmas verseny volt – foglalta össze a négy nap tapasztalatait Donkó Péter, a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének titkára. – Látszott, hogy a Holt-Tisza halállománya fejlődik.

A korábbi versenyeken jellemzően a törpeharcsa fogása dominált, most elsősorban keszegek akadtak horogra, de fogtak kárászokat és néhány pontyot is megakasztottak.

Az eredményességet mutatja az is, hogy majd minden nap tíz kiló feletti fogás kellett a szektorgyőzelemhez.

Szombat délután a helyszínen megtartották az eredményhirdetést is.

A dobogó első fokára a címvédő Bakó Péter állhatott fel, aki a négy nap során összesen 57 150 gramm halat fogott ki.

Bakó egyébként már bravúros évet tudhat maga mögött: utánpótlás-világbajnokságon csapatban aranyat, egyéniben ezüstöt szerzett, a Method Feeder-világbajnokságon a csapatgyőzelem mellett egyéni világbajnok lett, megnyert egy magyar utánpótlás-bajnokságot is. A második helyen Sivák Mátyás végzett 54 125 gramm fogással, míg a harmadik helyet Erdei Attila szerezte meg, aki 51 975 gramm hallal zárta a versenyt.

A dobogósoknak Fialka György, a szövetség elnöke adta át a helyezésért járó kupát. A szolnoki megmérettetéssel lezárult a 2021-es feeder-ranglista is, az első tíz helyett alkotja a jövő évi válogatott keretet. A bajnok Bakó Péter a ranglistát is vezeti, Sivák a második, Erdei pedig a negyedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában