SZOLNOK

2021.10.19. 10:55

Óraállásokat kér, elszámoló számlákat állít ki a régi szolgáltató

Az Alfa Nova Kft. köteles az elszámoló számlákat no­vem­ber harmincadikáig megküldeni.

M. G.

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, pénteken már mindenhol biztosított volt a fűtés- és a melegvíz-szolgáltatás a Széchenyi városrészben. Az újonnan megbízott távhő-szolgáltató MVM OTSZ Zrt. illetékese akkor arról informálta hírportálunkat, hogy a helyreállított rendszer feltöltése megkezdődött, a melegvíz-szolgáltatás is folyamatosan elindult. A hétvégén már a radiátorok is melegek voltak a városrészben, a fűtési szezon kezdetével ez a szolgáltatás is biztosítottá vált a lakosság részére. Mint ismeretes, egy váratlanul keletkezett meghibásodás miatt a városrész közel ötezer lakását érintve a múlt hét második felében nem volt meleg víz és fűtés, miközben kiderült, hogy az eddigi szolgáltató jelezte: nem tudja tovább ellátni a szolgáltatást a városban.

Időközben a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az átadás-átvétel pontos teendőit rögzítő határozataiban előírta, hogy az Alfa Nova Kft. a felhasználók, valamint díjfizetők azonosításához és távhőellátásuk biztosításához szükséges adatokat tizenöt napon belül köteles átadni a kijelölt szolgáltatónak.

Több olvasónk is jelezte, hogy a cég az érintett lakásokhoz eljuttatott leveleken keresztül kéri egykori ügyfeleit, hogy a melegvíz-mérők adatait juttassák el a szolgáltató felé írásban, vagy az interneten az elszámolás pontos biztosítása érdekében.

Az Alfa Nova Kft. köteles elkészíteni a táv­hő­szol­gál­ta­tá­si elszámoló számlákat, és azokat a díjfizetők, illetve felhasználók felé no­vem­ber harmincadikáig megküldeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában