Projekt

2021.10.15. 11:43

Sikeres volt az önkéntességi program Jászberényben

Az előre kitűzött ezer óra önkéntességet jelentősen meghaladták, ugyanis összesen ezernyolcszáz órát teljesítettek.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Lezárult a „Helyet!” Alapítvány 1000 óra önkéntesség című projektje, melyet az Önkéntesség Magyarországi Éve kezdeményezéshez kapcsolódva szerveztek meg az elmúlt hónapokban. Célja többek között az volt, hogy népszerűsítsék az önkéntességet a fiatal, középiskolás korosztály körében és segítsék a helyi civil szereplőket az önkéntesek fogadásában, a különböző tevékenységek megszervezésében.

A program záró rendezvényét az Eszterházy Károly Egyetem Kollégiumában tartották a minap, ahol Utasi Hajnalka az alapítvány közösségi civil szervezője számolt be a projekt eredményeiről. Pozitív tapasztalatokat osztott meg például a környezetvédelem, az újrahasznosítás, a fogyatékkal élők integrációja, az iskolai közösségi szolgálat és a kultúra terén megvalósult tevékenységekkel kapcsolatban.

Megtudtuk, hogy az előre kitűzött ezer óra önkéntességet jelentősen meghaladták, hiszen ezernyolcszáz órát teljesítettek.

A jó gyakorlatok között bemutatta egyebek mellett a játszótér takarítási akciót, a belső Zagyva partján szervezett hulladékszedést, a lepkekerti segítő munkát az állatkertben és a műanyagpalack-gyűjtést.

Az önkéntességet népszerűsítő projektbe nem csak civil szervezetek, intézmények és magánszemélyek kapcsolódtak be, hanem cégek, vállalkozások is. Ezeket az együttműködéséket a jövőben is szeretnék folytatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában