Videóval

2021.10.29. 10:02

Szolnokra látogatott a Magyar Honvédség parancsnoka

A program kora reggel közös futással vette kezdetét.

Szoljon.hu

Forrás: honvedelem.hu

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra látogatott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy október 28-án, csütörtökön – olvasható a honvedelem.hu-n.

A Magyar Honvédség parancsnokát dr. Koller József dandártábornok, a helikopterbázis parancsnoka, Sánta Gábor ezredes, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnoka, valamint Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa fogadta.

A program kora reggel közös futással kezdődött, amelyen – dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy vezetésével – a laktanyában állomásozó alakulatok katonái vettek részt.

A rendezvény ezt követően a Magyar Honvédség Parancsnokságának vezetői értekezletével, illetve a soron következő negyedéves parancsnoki értekezlettel folytatódott. A megbeszélés egyik rendhagyó pillanata az volt, amikor a Magyar Honvédség parancsnoka egy tortát adott át dr. Koller József dandártábornoknak, mégpedig amiatt, hogy a magyar H145M flotta ideje csütörtökön érte el az ötezredik óráját.

Délután a vendégek megtekintették a bázis négy helyszínén berendezett statikus bemutatót, köztük a MT-2-es sátorban kiállított H145M típusú könnyű többcélú helikopter felfegyverzett, illetve kutató-mentő feladatokra felszerelt változatát, a Zlin kiképzőrepülőgépeket, valamint a Mi-17-es és a HCTT szimulátort is. Utóbbi a helikopter személyzetének taktikai felkészítését segíti.

Ezt követően az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár különleges műveleti csoportja egy szimulált éjszakai rajtaütést hajtott végre, egy improvizált robbanóeszközök, azaz IED-k gyártásával foglalkozó terrorista sejt rejtekhelyén.

Fotó: honvedelem.hu

Ezzel egyidőben a bázis adott otthont annak a negyedéves vezénylőzászlósi konferenciának, amelyen az elmúlt három hónap értékelése mellett a jövőbeni feladatokról is szó esett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában