máv

2021.10.01. 10:45

Több Jászkunságot érintő vasútvonalon is változás várható októberben

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Szoljon.hu

Fotó: Róka László / MTI / MTVA / Bizományosi

Két hétvégén külön közlekedési rend érvényes – írja közleményében a MÁV Zrt.

Október 8-án 23:30-tól 11-én 4:00-ig, illetve október 15-én 23:30-tól 18-án 4:00-ig hosszabb, a Vecsés–Üllő–Monor szakaszon lesz vágányzár, szombatonként a nyíregyházi Intercity vonatok, vasárnaponként a nyíregyházi InterCity és egyes nyíregyházi sebesvonatok kerülő úton, Újszász felé közlekednek. Az S50-es vonatok rövidebb útvonalon, Vecsésig közlekednek, az éjszakai vonatok helyett Vecsés és Monor között közlekednek a pótlóbuszok. A Z50-es vonatok Ferihegy és Cegléd között minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A távolsági személy-, illetve azok a sebesvonatok, melyek nem kerülő úton mennek, csak Ceglédig, illetve Ceglédtől közlekednek.

A Hatvan–Szolnok vonalon:

október 18-tól 22-én 15:30-ig Hatvan és Jászberény között karbantartás végeznek, ezért a vonatok helyett ezen a szakaszon pótlóbuszok közlekednek. A buszok útvonala eltér a vasút vonalvezetésétől: Jászfényszaru állomásnál a 32-es számú főúton a vasútállomás bejárati útjánál található buszmegállóban, Pusztamonostor állomás helyett pedig szintén a 32-es számú főúton, a Községháza nevű autóbusz megállóban állnak meg.

A Hatvan–Szolnok vonalon október 25-től 27-ig Jászberény és Jászboldogháza-Jánoshida között karbantartás végeznek, ezért a vonatok helyett ezen a szakaszon pótlóbuszok közlekednek. A buszok útvonala eltér a vasút vonalvezetésétől: Meggyespele megállóhelynél a közeli autóbusz megállóhelyen, Portelek állomás helyett viszont az Imrédi úti elágazásnál létesített ideiglenes buszmegállónál állnak meg az autóbuszok.

A Hatvan–Szolnok vonalon október 28-tól 29-én 15:00-ig Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász között karbantartás végeznek, ezért a vonatok helyett ezen a szakaszon pótlóbuszok közlekednek. A legtöbb S820-as vonat helyett Újszász és Szolnok között a csatlakozó vasútvonalakon (86, 120a) közlekedő vonatokkal lehet utazni.

A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon:

Október 1-jétől 22-ig, 24-től 31-ig, november 2-tól 26-ig és 29-től december 11-ig a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között végzett pályakarbantartás miatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Keleti pályaudvarról:

A Keleti pályaudvarról: 23:44-kor, és 0:44-kor Szolnokra, továbbá a Szolnokról 21:14-kor, 21:24-kor és 22:19-kor a Keleti pályaudvarra induló S60-as vonatok utasinak a Keleti és Kőbánya felső között pótlóbuszokkal kell utazniuk.

Mezőtúrról:

Október 13-án és 14-én pályakarbantartás miatt a Mezőtúrról 21:02-kor Szarvasra és a Szarvasról 22:50-kor Mezőtúrra induló vonatok helyett pótlóbusz közlekedik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában