összejövetel

2021.10.09. 14:10

Ülést tartottak a karcagi gimnázium öregdiákjai

Egykori iskolájukban, a Karcagi Nagykun Református Gimnáziumban tartották hagyományos összejövetelüket a Karcagi Öregdiákok Baráti Körének tagjai a közelmúltban.

Szathmáry István

A Himnusz eléneklésével kezdődő programon egy verses köszöntőt követően Tóth Barna igazgató tájékoztatta a résztvevőket a gimnázium életéről, majd Bihari László, a baráti kör elnöke tartotta meg éves beszámolóját. Miután a felügyelőbizottság kiegészítésére az öregdiákok megválasztották Harsányi Lajos tagtársukat, örömteli bejelentésre került sor.

Tóth Barna igazgató megerősítette, hogy szabad utat kapott az iskola népszerű egykori testnevelő tanára, Szepesváry Gábor emléktáblájának elhelyezése. A baráti kör ugyanis hivatásának tekinti az iskola jeles pedagógusai emlékének ápolását és megőrzését.

Ennek szellemében mostani összejövetelükön is megkoszorúzták az ‘56-os forradalom után meghurcolt tanítványaiért kiálló B. Major László tanár általuk állított emléktábláját, az ‘56-os emlékművet, valamint az utcafronton levő, a diákságot reprezentáló úgynevezett pipás diák domborművet. A baráti kör gimnáziumi programját a Szózat eléneklésével zárták, majd a résztvevők a hagyományos közös ebéden vettek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában