Videóval

2021.10.25. 13:58

Váratlanul eltűnt a tószegiek kedvenc gólyája, Misi

A horgászok már a kezükből etették a gólyát.

Szoljon.hu

Hortobágy, 2020. március 30. Nyolc-tízezer kilométer megtétele után visszajöttek a Hortobágyra kelet-afrikai telelõhelyükrõl a fehér gólyák (Ciconia ciconia). Megtalálják párjukat, korábbi fészküket és augusztus közepéig felnevelik utódaikat. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA

Fotó: Oláh Tibor

Egész Tószeg aggódik, mert eltűnt a falu kedvenc gólyája, Misi – írja a Tények. A gólya kedvenc helye a csónakázó tó melletti part volt. Mindig itt sétált, a horgászokkal is jó barátságot ápolt, akik már azt is tudták, mi a kedvenc eledele.

A helyiek kedvenc gólyája, Misi
Fotó: tenyek.hu

– Mostanában nem igazán láttuk a gólyát. Ott állt a horgászok mellett hűségesen és várta, hátha kap egy kis kárászt – mondta mosolyogva Berekovics László, a Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület elnöke.

Misi már a horgászok kezéből is elfogadta a halat, volt azonban, hogy lopáson kapták a madarat, aki ennek következtében kis híján megfulladt.

– Meg próbálta ellopta a kárászt és a torkán akadt, elkezdett fuldokolni, emiatt nem bírt felszállni. Egy horgász segített neki lenyelni a halat, így menekült meg végül – mesélte az egyesület elnöke.

Tószegről még augusztus végén keltek útra a gólyák, Misi akkor valamiért nem tartott társaival. A helyiek szerint elképzelhető, hogy a hideg idő beköszönte miatt a többiek után repült. A faluban bíznak benne, hogy nem esett baja és épségben visszatér hozzájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában