közlekedés

2021.10.24. 11:44

Vonattal is megközelíthetik a Tisza-tavat a kerékpárosok

Az őszi szünetben is sok izgalmas útvonalat ajánl a MÁV-START a kerékpárosoknak.

Szoljon.hu

Forrás: MÁV

Idén eddig rekordszámú, 120 ezernél is több kerékpáros utas döntött úgy, hogy túrajegy felhasználásával, vasúttal közelíti meg a túrához tervezett útvonal kiindulópontját – tájékoztatott közleményében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. Mint írják, az október 25-én kezdődő őszi szünetben az előre jelzett jó időnek köszönhetően, továbbra is sok utazás várható. Erre a MÁV-START is készül számos kerékpárszállításra alkalmas kocsi közlekedtetésével. A legnépszerűbbek, vagyis a Balaton, a Velencei-tó és a Dunakanyar mellett négy különleges térség, a Tisza-tó, a Zemplén, a Bakony és a Bükk meglátogatását ajánlja a vasúttársaság. Ezek a helyszínek akár egynapos túra keretében elérhetők Budapestről is, és adottak kiépített, kijelölt kerékpáros útvonalak – írják.

Tisza-tó

November 1-ig a hétvégeken továbbra is közlekedik a Tisza-tó expresszvonat, mely közvetlen eljutási lehetőséget biztosít Budapestről Gödöllőn, Füzesabonyon és Poroszlón át Tiszafüredre. A vonat nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsival közlekedik, amin 41 kerékpár szállítható. A vonat a Keleti pályaudvarról a hétvégi napokon 7:55-kor, Tiszafüredről pedig 17:45-kor indul.

Kál-Kápolna és Kisújszállás között helyi személyvonatokkal érhető el a Tisza-tó nyugati medencéje, Kisköre és Abádszalók. A vonatok többségében, nem rég átalakított BDZx – regionális kerékpárszállításra alkalmas – mellékkocsi is közlekedik, melyen 16 kerékpár kényelmes szállítására van lehetőség. A Füzesabony és Balmazújváros között közlekedő személyvonatokon 12-16 kerékpár szállítása lehetséges, így a Tisza-tó expressz mellett a személyvonatokat is választhatják az utasok Poroszló és Tiszafüred elérésére, de akár a Hortobágyig is utazhatnak.

Fotó: MÁV-START

A vonal Balmazújváros és Debrecen közötti szakaszán pályaépítési munkák miatt vonatpótló autóbuszok közlekednek, ezen a szakaszon a kerékpárszállítás nem lehetséges. A debreceni kerékpáros utasok Karcagon át juthatnak el Tiszafüredre, illetve Kisújszálláson át Abádszalókra és Kiskörére.

A Tisza-tó térsége a közismert és kedvelt Tisza-tavi kerékpáros túrajeggyel érhető el. Ez az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül minden nap egységesen 420 forintért vásárolható meg; a MÁV applikációt használva 10 százalékos engedménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában